Polskiego Stowarzyszenia
na Rzecz Osób
z Upośledzeniem Umysłowym
Koło w Tomaszowie Lubelskim

Polskie Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym
  • 661 106 441
    tel/fax: (84) 666 26 43, tel: (84) 666 26 42
  • Przeorsk 113
    22-600 Tomaszów Lubelski Mapa dojazdu

Poniżej prezentujemy przykładowe menu na komunię lub chrzciny:

Wariant I

Dania gorące:

  • rosół z makaronem
  • roladki drobiowe, sos, ziemniaki młode, zestaw surówek
  • półmisek mięs gorących: udka faszerowane, szaszłyki

 

Przystawki:

  • sałatka brokułowa,
  • sałatka gyros ,
  • ryba w sosie słodko-kwaśnym
  • galantyna z sosem tatarskim,
  • kieszonki schabowe z pastą chrzanową,
  • galaretki drobiowe,
  • rolada z łososia z serkiem

 

Pełna zastawa, obrusy, dowóz na miejsce – gratis

 

Wariant II

Dania gorące:

  • rosół z makaronem,
  • rolada schabowa z pieczarkami, ziemniaki młode, zestaw surówek
  • półmisek mięs gorących: udka faszerowane, żeberka, szaszłyki,
  • barszcz czerwony, paszteciki z mięsem, paszteciki z kapustą,

 

Przystawki:

  • sałatka brokułowa,
  • sałatka grecka,
  • ryba w sosie słodko-kwaśnym
  • galantyna z sosem tatarskim,
  • rolada drobiowo-serowa,
  • kieszonki schabowe z pastą chrzanową,
  • galaretki wieprzowe,
  • tatar

 

Pełna zastawa, obrusy , dowóz na miejsce- gratis

 

Propozycja menu

Danie gorące:

  • rosół z makaronem,
  • krem z borowików z groszkiem ptysiowym,
  • krem z brokułów z grzankami,
  • roladki schabowe z pieczarkami,
  • kotlet de volaille,
  • roladki drobiowe – faszerowane z mięsem z indyka
  • roladki drobiowe z serem żółtym,
  • roladki drobiowe z serkiem i suszonymi pomidorami,
  • polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem z sosem borowikowym,
  • półmisek mięs pieczonych (udka faszerowane, szaszłyki, żeberka,
  • karkówka pieczona),
  • golonki w piwie,
  • ryba w migdałach,
  • bigos,
  • gołąbki,
  • flaki,
  • żurek,
  • strogonow,
  • forszmak,
  • barszcz czerwony, paszteciki z kapustą, paszteciki z mięsem
  • krokiety,
  • uszka,

 

Sałatki:

Warstwowe:

  • z gyrosem,
  • z brokułami,
  • z suszonymi pomidorami,
  • z szynką,
  • z tuńczykiem,
  • śledziowa,

 

Mieszane:

  • z selerem
  • wielowarzywna,
  • grecka

 

Przystawki:

  • kurczak faszerowany,
  • galantyna z sosem tatarskim,
  • schab w galarecie ( ze śliwką, z ananasem)
  • schab z żurawiną,
  • kieszonki schabowe z pastą chrzanową,
  • kuleczki drobiowe w migdałach na ananasie,
  • polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim,
  • rolada serowo-drobiowa,
  • rolada z łososia ze szpinakiem,
  • rolada z łososia z serkiem chrzanowym,
  • ryba po grecku,
  • ryba w sosie słodko –kwaśnym,
  • wędlina
  • galaretki ( wieprzowe, drobiowe)
  • śledzie ( po cygańsku, z cebulka, w śmietanie, rolmopsy)
  • tatar,
  • pomidory z mozarellą,